Sto posto

OSNIVANJE I RAZVOJ

Kompanija STO POSTO osnovana je 1996. godine u Beogradu. Kao jedan od najvećih uvoznika sojine sačme u Srbiji, kompanija je u 2004. godini proširila delatnost i na proizvodnju stočne hrane privatizacijom fabrike u Velikoj Plani. Tada počinje novi razvojni ciklus fabrike, koji se tehničko – tehnološki odslikava u značajnim investicijama za revitalizaciju i automatizaciju proizvodnih linija.

 

ZNAČAJNI DATUMI

1996. Osnivanje kompanije STO POSTO

2004. Privatizacija Fabrike stočne hrane u Velikoj Plani, revitalizacija i početak proizvodnje

2005. Proširenje kapaciteta i robotizacija linije za pakovanje i paletiranje

2005. Kupovina farme svinja od 17.000 m2 proizvodnog prostora u krugu fabrike

2006. Kupovina farme svinja u Rači Kragujevačkoj

2006. Uvođenje JUS ISO 9001:2001 i HACCP standarda

2007. Izgradnja savremene fabrike vitaminsko – mineralnih predsmeša

2007. Revitalizacija svinjarstva na području Velike Plane – Reprodukcioni centar za svinje i Asocijacija mini farmera

 

SERTIFIKATI

IQNet Sertifikati

Quality Menagement System ISO 9001:2000

HYGIENE MANAGEMENT SYSTEM incl.

HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points

OQS Sertifikati

Quality Menagement System ISO 9001:2000

HYGIENE MANAGEMENT SYSTEM incl.

HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Points

 

INVESTICIJE

6,5 miliona evra za savremenu opremu i tehnologiju u proizvodnji visokokvalitetne i bezbedne stočne hrane.5 miliona evra za izgradnju savremene fabrike vitaminsko – mineralnih predsmeša.

3,5 milona evra za izgradnju Reprodukcionog centra za svinje i Asocijacije mini farmera.

 

VIZIJA

Naša vizija je da budemo vodeći regionalni proizvođač zdrave stočne hrane. Konstantno napredujemo korišćenjem novih tehnologija i dostignuća u oblasti stočne hrane čime predstavljamo lidera u delatnosti na našim prostorima. Unapredićemo proizvodnju svinja kroz najbolju moguću genetsku tehnologiju i vrhunske zdravstvene norme.

 

MISIJA

• Razvijanje sopstvenih brendova u oblasti proizvodnje stočne hrane• Liderstvo u proizvodnji stočne hrane i važna poluga razvoja stočarstva u Srbiji

• Okupljanje najboljih kadrova koji se permanentno usavršavaju

• Komunikacija i saradnja sa vodećim evropskim i svetskim kompanijama u oblasti proizvodnje stočne hrane

Proizvodi

Odgoj prasadi od odbijanja do prelaska u tov, jedan je od najosetljivijih segmenata u intenzivnom svinjarstvu. Prasad su u vreme odbijanja, u zavisnosti od sistema odgoja, nenaviknuta na konzumiranje druge hrane, osim mleka krmače, poseduju relativno nerazvijen enzimski sistem, a osim toga izložena su mnogobrojnim stresovima (odbijanje, pregrupisavanje). Sa druge strane, ovaj period karakteriše veoma …